Indiens mange ansigter

Et rejseforedrag om Indien

Tilskuernes inviteres med på en rejse i fortællinger og billeder som tager dem fra velkendte Danmark til farverige Indien. Ankomsten til Indien byder på mange nye oplevelser, og mødet med kaosset og trafikken kan tage pusten fra de fleste i virkeligheden, men giver masser af stof til lattermusklerne når det genfortælles. Efter denne første introduktion til Indien inviteres tilhørerne med på besøg hos de lokale, fra kvinderne i de lokale landsbyer, over byens gadebørnene til nogle af landets bedsteborgere. Undervejs fortæller jeg også om vores indiske hverdag som betød en rejse tilbage til mine bedste forældres tid hvor tøj vaskes i hånden og etagevask. Et er sikkert: Kedeligt bliver det aldrig, og der er aldrig langt imellem grinene hos tilskuerne efterhånden de indiske oplevelser præsenteres.

I 5 måneder boede vi i provinsbyen Bhuj i det vestlige Indien, langt fra den normale turistrute, men lige midt i et af Indiens mest spændende områder da der her findes et kludetæppe af stammer og religioner. Man møder en utrolig gæstfrihed i området, hvilket gør det nemt at komme ind på livet af inderne hvorfor foredraget ud over at være en rejsefortælling og så byder på menneskelige fortællinger.
Foredraget egner sig især til menighedsråd og pensionistforeninger.

Mere om foredraget:

Kutch – en isoleret ørkenstat

De fleste landsbyer på turen bestod af fine små hytter dekoreret med farver, spejle og dekorationer på væggene.Vores hjem lå i delstaten Kutch, der mod nord og vest grænser op mod Pakistan, mod syd stopper ved det indiske ocean og mod øst begrænses adgangen til resten af Indien af verdens største saltørken. Kun to veje forbinder regionen med det mere moderne Indien i øst. Denne isolering har gjort områdets beboere gæstfrie og tolerante hvilket har tiltrukket en række forskellige befolkningsgrupper, der nu skaber et kludetæppe af religioner og traditioner. Hinduer, muslimer og kristne lever dør om dør, og oplevede flere gange at blive inviteret hjem til mad hos områdets beboere, middagstilbud som vi oftest tog imod, hvilket gav os et unikt indblik i de forskellige familier og deres traditioner. Flere af disse møder med inderne er kommet med i foredraget hvor de inspirere næstekærlighed og tolerance.

Livet i landsbyerne

Line laver mad med lokale indereLine arbejdede med kvinder fra de lokale stammer hvilket åbnede mange døre for os ude i landsbyerne hvor gamle traditioner stadig holdes i hævd. Vi oplevede bryllupper, så håndarbejde og spiste det traditionelle mad for de lokale beboere. Oplevelser som de færreste udlændinge får lov til at opleve da disse byer ikke optræder i nogle guidebøger og det oftest kræver lokalt følgeskab at blive inviteret ind i disse familier.

Imens Line arbejdede i landsbyerne stod jeg for husholdningen, der på flere områder foregik som på mine bedsteforældres tid. Derudover havde jeg god tid til at blive venner med både de lokale gadebørn og forretningsdrivende, samt få afprøvet både det indiske køkken og det indiske transportsystem.

Et foredrag om oplevelser, tolerance og næstekærlighed

IRasmus til Holindien er på godt og ondt meget anderledes end Danmark, og de første dage i landet tog næsten pusten. Men da jeg havde overvundet det første kulturchok og langsomt lærte inderne at kende blev det mere og mere en  historie om tolerance, næstekærlighed og gæstfrihed, for dette mødte jeg hos indere fra alle samfundslag, fra de hjemløse til bankdirektøren.

Det hele er nu samlet i en humoristisk rejsefortælling som både præsenterer landet og dets beboere i historier og billeder. Foredraget blev afholdt første gang i foråret 2014.

Book et foredrag

Foredraget er især velegnet til menighedsråd og pensionistforeninger, men kan justeres til at passe til skole eller foredragsforeninger.

Er du interesseret i at booke foredraget om livet i Indien, så giv mig et ring på 61607070 eller send en mail til foredrag(a)rasmusfredslund.dk

Pris pr foredrag: 2.500 kr på Fyn, 3.000 kr i resten af landet

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *