Kamelsafari i Bikaner – En dag på kamelryg

På vores tur rundt i Indien var vi nået til Bikaner, hvorfra vi drog ud i ørkenen på kamelsafari. Turen startede som den bør med ondt i røven og sved i panden, men derfra nåede den aldrig over det middelmådige. Måske på grund af vores opskruede forventninger, måske på grund af en doven guide. Men at kameler er et herligt dyr er der ingen tvivl om.

Rune og hans kamelVi startede ud med en times tur i tuk-tuk for at komme langt nok væk fra byen til at starte turen ud i det virkelige ørkenland, og vi mødte både vores kamelfører og vores kameler. Snart sad vi på hver vores kamel i vuggende gang igennem den lille landsby ved vejen. Jeg klagede snart over ondt i mellemkødet, og Rune over ondt i røven, men sådan går det jo når man som amatører sætter sig op på klovdyr. Det kunne dog ikke fjerne vores begejstring over at være på vej ud på eventyr på ryggen af disse dyr. Og i forhold til heste virkede disse noget mere sikre. Læs videre “Kamelsafari i Bikaner – En dag på kamelryg”

Hvor maden kommer fra

GedehovederDet er ikke altid sjovt at blive mindet om, men måske er det meget sundt. Vi er gået ned i Ahmedabads slagterkvarter for at få de billeder jeg ikke turde tage sidste gang, og hvis ikke synet af de afhuggede gedehoveder påvirker en, så gør stanken af fisken der kun ligger lidt på køl. Flere af hønsene ser syge ud, og alt er i det hele taget makabert i dette blodfyldte sted.

Men det er jo der vores kød kommer fra, uanset om vi er i Danmark eller Indien må dyrene miste hovederne, og der går da heller ikke længe før jeg sidder og spiser en kyllingeburger, så længere holdt ubehaget heller ikke.Slagter

 

Gensyn med Sasan Gir og løverne…Safari part 2

Min første safari var jo en succes, så nu hvor Rune er kommet skulle han naturligvis også have oplevelsen, og vi får timet det sådan at Line også kan komme med, så vi er 3 mand der er klar til to safarier på to dage, en om aftenen, og en den næste morgen klokken tidligt. Men hvordan slår man første tur hvor jeg så tre løver og så meget andet spændende? Jooo, det skal vise sig.

Hjorte i Sasan GirJeepen har dårligt krydset hegnet ind til nationalparken før alle sanser er i gang, var der noget der? Kan I hører noget? Kan vi se løvespor? Men løver lader vente på sig, til gengæld byder hjortene os velkommen, og snart efter ser vi ugler. Ugler! et sjældent syn, både i Danmark og Indien. Snart ser vi krokodiller, sambarhjorte og påfugle, ja dyrene byder os rigtigt velkommen til deres rige, og guiden fortæller lystigt, selvom det kan være svært at høre det hele herover på bagsædet (vi havde fået to russere med på slæb som havde taget de forreste pladser). Rune viste flere prøver på hans gode øje for dyr, og spottede mange ting imellem træerne, ligesom han gav prøver på baywatch da han smed t-shirten for at få lidt sol på overkroppen, hvilket fik en dreng til at spørge ”hvorfor har du ingen t-shirt på, skal du ud og bade?” ved næste stop. Læs videre “Gensyn med Sasan Gir og løverne…Safari part 2”

På rejse til uendeligheden, gæstfriheden og stjernenatten

Vi havde allerede været heldig at tilbringe flere stunder sammen med Kuldip, en lokal couchsurfer, naturelsker og guide med god energi og en stor viden, så han var det naturlige valg da vi stod og skulle bruge en guide til at vise Rune og jeg saltørkenen og de små landsbyer hvor mange gamle traditioner holdes i hævd. Det kom der to fantastisk dage ud af.

På vej ud i ørkenenVi blev hentet på hotellet klokken tre, og samlede Line op på vejen, hvorefter turen gik mod white desert, en saltørken hvor uendeligheden synes at kunne opleves. Vi gjorde holdt ved en lille butik ejet af en af Kuldips mange venner i området. Her mødte vi en ældre hyrde, der samtidigt var områdets bedste jødeharpe musikant, og snart fik vi et nummer. En forsmag på hvilke oplevelser der venter når man rejser med en lokal med mange venner. Læs videre “På rejse til uendeligheden, gæstfriheden og stjernenatten”

Besøg fra Danmark

Selvom jeg ikke har været så god til at få skrevet de sidste par uger, må jeg nok forberede Jer på at det nu bliver endnu værre. I morgen kommer der nemlig besøg fra Danmark, og i den måned min gode ven, Rune, er her får jeg nok ikke skrevet det store.

Men I kan da lige få en sidste lille nyhed inden jeg går i skjul: Der er flyttet duer ind på altanen, hvor de i den mest ynkelige redde jeg nogensinde har set prøver at ruge et par dueunger ud. Vi håber det lykkes, og i morges fik forældrene lidt havregryn at styrke sig på.

På kamelryg

Kamel

Allerede til holi havde Line og jeg prøvet at ride på kamel, en kort tur op og ned af en gade i Bhuj, men ikke desto mere en ridetur på en kamel (og til 2 kr pr næse kunne vi dårligt klage over turens længde).

Men nu sad vi igen på en kamel, denne gang på stranden ved Mandvi, og i modsætning til første gang nu i dagslys. Foran os gik en kamel med to af Line’s kollegaer, og bag os var kamelen med Paul (en ingeniør fra Tyskland som vi havde mødt ugen før) og hans chauffør ved at komme op til os. Vores lille karavane med 3 kameler gik langs vandet, de to andre kameler i noget bedre stil end vores.

Vores kamel gik nogle gange sidelæns, nogle gange langsomt og nogle enkelte gange gik den helt fornuftigt. Ethvert forsøg på at få den i galop var dog nyttesløse.

 

Junagadh

Glenter

Sidste stop på min rundtur i Gujarat rundtur blev Junagadh, en gammel by med få turister midt i staten. Denne by besøges primært af pilgrimme, der kommer for at gå de 10.000 trin op af Girnar bakken, der fører op til templerne på ”bakkens” top.

For mig står den dog som glenteby nummer 1, efter at jeg så hundrede vis af glenter over byens gamle centrum på det ca døgn jeg tilbragte i byen. Læs videre “Junagadh”

På løvejagt i Sasan Gir

Øjnene er opmærksomme på alle bevægelser i området, tjekker efter spor på vejen der suser forbi jeepen, og ørene søger at hjælpe i jagten efter spor. Vi er på jagt efter løver, de sidste vilde i asien, og hvis vi skal se dem skal vi være heldige…

I ly af natten ankommer vi til parken, og oplever solen komme op fra sin søvn.
I ly af natten ankommer vi til parken, og oplever solen komme op fra sin søvn.

Selvom det er tidligt startede det hele dog endnu tidligere. Klokken 5:12 ringede mit vækkeur, en halv time efter jeg sidst havde kigget træt på klokken, spændingen havde gjort det svært at sove. Ville jeg finde en jeep, og hvis det lykkedes ville vi så se løver? Trætheden var dog glemt da vækkeuret ringede, og snart efter stod jeg foran porten til vildtreservatets reception, foran mig stod 15 andre, alle indere. Og hvis jeg skulle have en chance for at komme på safari skulle jeg enten op med den helt store pengepung, eller overtale nogen til at tage mig med i deres jeep. Læs videre “På løvejagt i Sasan Gir”

Abekattestreger

Abekat

En tur på cafe byder på abekatteoplevelser vi sent vil glemme, endnu en overraskelse fra det indiske dyreliv.

Vi har brugt dagen på at se den gamle del af Ahmedabad sammen med Lines tidligere kollega, prøve hendes lokale kulinariske favoritter og sidder nu på en smarte Zen Cafe, der ligger ved siden af universitet. Omringet af træer til 3 sider og universitet til den fjerde har vi sat os ved et bord imens vi venter på vores drinks. Læs videre “Abekattestreger”

Ridetur på elefant

Vi så de første elefanter ude på hovedvejen om morgenen, os med retning ud af byen, elefanterne med snuden ind mod byen. Desværre havde vi været for langsomme til at få kameraet frem, så regnede med ikke at have andet end mindet med derfra. På vej tilbage fra Adalaj vav overhalte vi dog en enkelt elefant. Malet med svage farver mod dens tykke hud travede den langsomt mod byen, uden vi helt viste hvorfor. Vi fik vores billede, vores minde var sikret, og vi tænkte ikke mere på elefanter. I hvert fald ikke før vi pludseligt så en midt i byen, vi nu på gåben, og med elefanten kommende i vores retning. Yes! Jeg har aldrig været tæt på en elefant, og tog forsigtigt tilløb til at røre den på dens ru hud beklædt med stive hår lige midt på snablen. Læs videre “Ridetur på elefant”